Assortiment van ruim 3 miljoen producten
Persoonlijk contact
Max ICT logo
Klantenservice
/
Hoe wilt u bij ons winkelen?
Voor consumenten worden alle prijzen incl. btw getoond. Zakelijke klanten zien de prijzen excl. btw en kunnen meestal btw terugvorderen.
Hoe wilt u bij ons winkelen?
/
Nieuws overzicht

Verbeterde wifidekking helpt ziekenhuis in Madagaskar

16-05-2019

Recentelijk werd bij Max ICT B.V. een bestelling geplaatst voor Ubiquiti wifi access points door Mobile Hilfe Madagaskar (MHM). Deze Duitse stichting ondersteunt het werk van verloskundige
Tanja Hock. Madagaskar is één van de armste landen ter wereld. Voor het grootste deel van de bevolking is medische zorg helemaal niet beschikbaar. Ambovo is een dorp zonder elektriciteitsvoorziening, stromend water of riolering.

Vorig jaar is de kleine verloskundigenpraktijk uitgebouwd tot ziekenhuis met een volwaardige operatiekamer en verpleegkamers. Er werkt een staf van meer dan 20 lokale artsen, verpleegkundigen en verloskundigen. Naast het direct verlenen van medische zorg, is één de belangrijkste doelen van MHM, het verder opleiden van lokale medewerkers in de gezondheidszorg.

Voor de bouw van het ziekenhuis was er in de verloskundigenpraktijk een router voor consumenten met een enkel wifi access point aanwezig. Na de bouw bleek een wifi access point niet meer te voldoen aan de nieuwe behoeften van de groeiende zorginstelling. 

Een groeiende zorginstelling met veranderende behoeften

Ten eerste bleek er behoefte te zijn om snel en makkelijk contact te leggen met artsen in Europa, om ingewikkelde medische vraagstukken te bespreken, soms in het bijzijn van patiënten, zodat ook zij vragen konden stellen over de behandeling. De trage verbinding zorgde ervoor dat deze gesprekken lang niet altijd naar wens verliepen.  

Ten tweede was er behoefte om een goed dekkend en stabiel wifi-netwerk te hebben. Men kan dan onderling met elkaar communiceren, bijvoorbeeld via WhatsApp. Dit bespaart in de telefoonkosten, aangezien die hoog kunnen oplopen in Madagaskar. 

Ten derde zorgde de manier waarop het nieuwe ziekenhuis gebouwd is voor problemen. De muren zijn met lokale materialen gebouwd en heel dik, waardoor wifi-signalen en GSM signalen sterk gedempt werden en elektronische communicatie binnen het ziekenhuis meestal niet mogelijk was. 

Kortom, het was tijd dit ziekenhuis te voorzien van een echt unicum in Madagaskar: een goed, stabiel en dekkend wifi-netwerk. 

Stabiel, dekkend wifi-netwerk voor verbeterde patiëntenzorg 

Dankzij ICT-hardware van Ubiquiti en de persoonlijke hulp van Max ICT B.V., heeft Mobile Hilfe Madagaskar de volgende resultaten behaald: 

  • De wifi-dekking is stabieler en dekkend dankzij de uitbreiding naar 8 wifi access points.
  • Achteraf kan men problemen met het netwerk analyseren dankzij de nieuw ingebouwde data logging. Zo kunnen verbeterpunten zelfstandig doorgevoerd worden. 
  • Het is mogelijk gemaakt ICT-werkzaamheden uit te besteden met Remote Set-up en Monitoring zodat Mobile Hilfe Madagaskar de focus kan leggen op wat voor hen het belangrijkst is: zorg geven aan de mensen van Madagaskar. 

Ook op zoek naar een oplossing op maat? 

Ben jij, net zoals Mobile Hilfe Madagaskar, ook op zoek naar een oplossing voor jouw wifi-netwerk of heb je hulp nodig bij een ander ICT-project? Onze accountmanagers denken graag met je mee voor een oplossing op maat. Laat ons weten wat jij nodig hebt. Bel ons op 013-5774574 of mail ons via [email protected]. We helpen je graag verder.

Meer weten over Mobile Hilfe Madagaskar? Bezoek en like de Facebook pagina, klik hier

Meer weten over het werk van Tanja Hock in Madagaskar? Lees meer op deze Duitse website.   


Nieuws overzicht
Zie ook onze Adviseurs en de Koopjescorner
U betaalt bij ons op deze manieren:
iDeal logoPaypal logoCreditcard - Visa logoCreditcard - Mastercard logoCreditcard - American Express logoBancontact logoIn3 - In 3 keer betalen met 0% rente logoCreditClick logoSpraypay logo
Wij zijn aangesloten bij:
Tweakers logoHardware Info logoBeslist logoKieskeurig logo
Dit zijn onze keurmerken:
qshops logoICT waarborg logo